Elke filosofie begint en bestaat bij haar argumenten. Deze argumenten worden weergegeven in boeken en artikels, kortom, haar literatuur. Hou deze pagina in de gaten als je op zoek bent naar meer en betere literatuur om liberalisme te leren kennen.
Hieronder vindt u een lijst met boeken die we van harte aanbevelen als u meer wilt leren over het liberalisme als maatschappelijke en filosofische stroming. Veel leesplezier!
Economics in One Lesson – Henry Hazlitt
Een briljant stukje eenvoudige, doch wereldbeeld veranderende economie.
“Progress” is een oproep tot hernieuwde hoop in weerwil van het doemdenken van politici en media.
Why Liberalism Works – Deirdre McCloskey
“Why Liberalism Works” reikt de lezer een diepgaande analyse en verdediging aan van het liberalisme.
Free to Choose: A Personal Statement – Milton & Rose Friedman
Free to Choose is een echte klassieker binnen het liberalisme en vooral zeer toegankelijk geschreven en tijdloos.
After the Welfare State – Tom G. Palmer (editor)
After the Welfare State geeft belangrijke inzichten voor liberalen in de effecten van de welvaartsstaat op de individuele vrijheid, vrijheid van associatie en verantwoordelijkheid.
Growth Makes You Happy: An Optimist’s View of Progress and the Free Market – Peter De Keyzer
In “Growth makes you happy” betoogt Peter De Keyzer op een toegankelijke manier dat economische groei essentieel is voor welvaart, vrijheid en kansen, gedreven door innovatie en ondernemerschap in een vrije markt.
Democratie & Totalitarisme – Claude Lefort
In Democratie en totalitarisme zijn de invloedrijkste opstellen van de Franse denker Claude Lefort samengebracht. Lefort laat overtuigend zien dat de kwetsbaarheid van de democratie juist ook haar kracht is. Recensie van Liberales.be.
De geschiedenis van het liberalisme – Dirk Verhofstadt
Dirk Verhofstadt schetst de opkomst van liberale partijen, de vooruitgang van het liberale denken in de negentiende eeuw en de neergang van liberale democratieƫn in de eerste helft van de twintigste eeuw door communisme, fascisme en nazisme. Recensie van Liberales.be.
Open: hoe een open wereld ons verder brengt – Johan Norberg
In Open beschrijft Johan Norberg hoe periodes van openheid een cruciale rol hebben gespeeld in de vooruitgang van de mensheid. In Open beschrijft Johan Norberg hoe periodes van openheid een cruciale rol hebben gespeeld in de vooruitgang van de mensheid.
De liberale canon – Dirk Verhofstadt
Het boek biedt een uitgebreide reis door de geschiedenis van het liberale denken, van de vroegste proto-liberalen tot de intellectuelen die tijdens de Verlichting het liberalisme vormgaven. Verhofstadt legt helder uit hoe deze ideeƫn samenkomen in een consistente traditie van vrijheid, gelijkheid en vooruitgang.